Beleggen in edelmetalen

Wanneer u besluit om te beleggen in zilver en goud doet u wellicht aan risicospreiding. Echter zitten deze beide in de categorie grondstoffen. Net zoals alle andere edelmetalen is de vraag naar zilver heel erg afhankelijk van de staat van de economie. Niet wanneer het economisch goed gaat wordt het zilver duur maar wanneer het juist slecht gaat. Wellicht is het verstandig om te beleggen in zilver en goud in goeden tijden. Je moet het ook zien als investering op lange termijn. Hiermee bedoelen we 5 tot 10 jaar.

Edelmetalen worden verhandeld ten opzichte van dollar

Wanneer u gaat beleggen in zilver, goud of andere edelmetalen zult u direct zien dat alles wordt verhandeld in USD dollars. Met zilver loopt u ook minder risico dan met goud, de prijs is namelijk minder hoog en daardoor kan het minder fluctueren. Wanneer u wat zekerder wil beleggen kies dan voor zilver. Wilt u profiteren van hoge winsten maar bent u bereid om ook uw verlies te incasseren kies dan voor goud.

Beleggen in edelmetalen

Wanneer u handelt in goud en/of zilver krijgt u dit niet daadwerkelijk in handen, eigenlijk heeft u het handeltje alleen 'virtueel' in bezit. U handelt op speculaties op de markt, maar u krijgt uw inleg vanzelfsprekend uitbetaald. Het is dus niet zo dat u het door u aangekochte goud of zilver kunt gebruiken voor het maken van sieraden of horloges. Het voordeel van online handelen is dat u altijd wijzigingen aan kunt brengen. Zodoende kunt u gemakkelijk inspringen op enkele verwachte en huidige ontwikkelingen.

Banner